Χριστίνα Σταρακά: Ομιλία στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας

Ιδιαίτερα αιχμηρή για τις πρακτικές της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού με αφορμή και το χθεσινό ψήφισμα – κόλαφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, στάθηκε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και συνυπεύθυνη του ΚΤΕ Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χριστίνα Σταρακά, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας.

Η βουλευτής ξεκίνησε την ομιλία της αναφερόμενη στον διεθνή διασυρμό της χώρας έπειτα από την ηχηρή αποδοκιμασία από το Ευρωκοινοβούλιο. Η Ολομέλεια του τελευταίου έκρουσε την Τετάρτη τον κώδωνα του κινδύνου για αρκετές ανησυχητικές εξελίξεις στην Ελλάδα που απειλούν το Κράτος Δικαίου, την ελευθερία του τύπου και τα ανθρώπινα δικαιώματα και κάλεσε την Επιτροπή να αναλάβει δράση, κατατάσσοντας ταυτόχρονα τη χώρα μας στο ίδιο επίπεδο με την Ουγγαρία του Όρμπαν.

«Γιατί ακόμη και η ευρωομάδα του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν, του πολιτικού που κατεξοχήν έχει ως παράδειγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στήριξε ένθερμα το ψήφισμα; Μάλλον, η αλήθεια βρίσκεται ακριβώς στους λόγους που επικαλείται το ψήφισμα. Και παραθέτω μερικούς: To έγκλημα στα Τέμπη, το σκάνδαλο Predator μέσω του οποίου παρακολουθήθηκε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι αγωγές κατά δημοσιογράφων, το πολύνεκρο προσφυγικό ναυάγιο της Πύλου, οι έρευνες της δολοφονίας Καραϊβάζ. Η Ελλάδα έχει τη χαμηλότερη κατάταξη από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ – 107η θέση – στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα για το 2023.», επισήμανε η Χριστίνα Σταρακά.

«O κ. Μητσοτάκης, ο αρχιερέας της συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών και των παραβιάσεων του Κράτους Δικαίου δεν διαθέτει τα ηθικά και πολιτικά εχέγγυα για να εγγυθεί την ψηφιακή ασφάλεια και προστασία της χώρας», υπογράμμισε με έμφαση.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο, η Χριστίνα Σταρακά δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που έφερε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, θα το καταψηφίσει, καθώς διαφωνεί σε κομβικά σημεία του: «Για λόγους διαφάνειας, η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας θα έπρεπε να είναι Ανεξάρτητη Αρχή και όχι ΝΠΔΔ που θα συγκροτείται διοικητικά κατά την κρίση της κυβέρνησης και του Υπουργού.» ανέφερε.

«Ίσως τα θέματα «Κράτους Δικαίου» να μην είναι από εκείνα που κερδίζουν ή χάνουν εκλογές – πράγματι οι άνθρωποι νοιάζονται πρώτα για την επιβίωσή τους, για το εισόδημα, τους μισθούς και τις συντάξεις, την ακρίβεια – ωστόσο είναι από αυτά που έρχονται και εδραιώνουν τη δυσαρέσκεια του κόσμου, δημιουργώντας μια βαθύτερη ανησυχία για το μέλλον. Και είναι σίγουρο πως στη χώρα μας αξίζει καλύτερη μοίρα συγκριτικά με την Ουγγαρία του Όρμπαν.», κατέληξε χαρακτηριστικά.