Χριστίνα Σταρακά: Στα βαγόνια των Τεμπών θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας – Τη χώρα κυβερνά μια βιομηχανία σκανδάλων, να μην τους αφήσουμε να συγκαλύψουν το έγκλημα, όλα στο φως τώρα

Σύσσωμη και μαχητική ήταν η παρουσία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής που συνέταξε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Στο πλαίσιο της τα μέλη του Κινήματος ύψωσαν τους τόνους εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία. Αυτό είναι το πάγιο μοτίβο της διακυβέρνησης σας». Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε «αγέλη εξουσίας» την κυβέρνηση και προκλητική την απουσία του Πρωθυπουργού από τη συζήτηση. Παράλληλα υπενθύμισε ότι το κόμμα του επέμεινε στην  πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα για παράβαση καθήκοντος και απιστία στην ολοκλήρωση της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση, σύμφωνα και με το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία για να προστατευτεί  ο κ. Καραμανλής. «Αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση στην ώρα της με το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σήμερα οι 57 οικογένειες αυτές δεν θα θρηνούσαν τους ανθρώπους τους» συμπλήρωσε με νόημα.

Σε δηλώσεις της για το θέμα εξάλλου, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Χριστίνα Σταρακά ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στο έγκλημα των Τεμπών θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς, τα παιδιά μας. Απλοί άνθρωποι έπεσαν θύματα της απληστίας και της ανευθυνότητας κάποιων άλλων. Αυτών των άλλων που ποτέ δεν έπραξαν όπως είχαν καθήκον γιατί νόμιζαν ότι το επίθετο τους αξίζει περισσότερο από τους υπολοίπους. Αυτών που ήξεραν ότι επίκειται μεγάλο κακό και το άφησαν να συμβεί! Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι κανείς, είτε λέγεται Καραμανλής είτε αλλιώς, δεν θα μπορέσει να τη γλιτώσει. Απέναντι στην παρέα του Μαξίμου που διοικεί τη χώρα με τις υποκλοπές, με το σκάνδαλο προσωπικών δεδομένων αποδήμων, με τις αθέμιτες και αντισυνταγματικές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, στις ανεξάρτητες αρχές και τη δικαιοσύνη, είμαστε όλοι εμείς. Εμείς που δίνουμε τον αγώνα για να βγούνε όλα στο φως. Που δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους συγκλονιστικούς γονείς των αδικοχαμένων, μαζί με την Ευρωπαία Εισαγγελέα, μαζί με όσους ψάχνουν την αλήθεια. Θα φτάσουμε όσο μακριά χρειαστεί για να βρούνε δικαίωση οι αδικοχαμένες ψυχές. Είναι ζήτημα τιμής.»