Χριστίνα Σταρακά: Στα Καλάβρυτα για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας – Η ενότητα και η εθνική ομοψυχία των αγωνιστών του ‘21, θεμέλιο και παρακαταθήκη για τους αγώνες του σήμερα

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε σήμερα το πρωί η βουλευτής Αιτωλοκαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χριστίνα Σταρακά στο πλαίσιο των λαμπρών εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, εκπροσωπώντας παράλληλα και τον Πρόεδρο του Κινήματος Νίκο Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής συμμετείχε στη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της πόλης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κοζάνης κ. Παύλου και του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ.κ. Ιερώνυμου.

Στη συνέχεια παρακολούθησε μαζί με τους υπόλοιπους πολιτικούς και θεσμικούς φορείς το τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων και την κατάθεση στεφάνων. Ενώ ακολούθησε η εντυπωσιακή μεγάλη παρέλαση και στη συνέχεια η αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών και η Έναρξη της Επανάστασης του 1821 από την θεατρική ομάδα “Πάνος Μίχος”. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με χορευτικά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαβρύτων.

Σε δηλώσεις της, η Χριστίνα Σταρακά ανέφερε: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση σήμερα από τα Καλάβρυτα χαιρετίζω τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 203 χρόνια απ’ την κήρυξη της Επανάστασης του 1821. Αγία Λαύρα και Καλάβρυτα αποτέλεσαν το λίκνο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Εδώ έπεσε εξάλλου η πρώτη τουφεκιά του αγώνα, εδώ έγινε και η τελετουργική θρησκευτική κήρυξη της Επανάστασης. 203 χρόνια μετά τιμούμε το σπουδαίο γεγονός που εξύψωσε τους πρωτεργάτες της ελληνικής επανάστασης στο πάνθεον των ηρώων. Εμπνεόμαστε από τα ιδανικά και τις αξίες τους. Ειδικά στις μέρες μας, όπου διάγουμε μια περίοδο πολυεπίπεδων κρίσεων, η πατρίδα μας τα έχει ανάγκη. Χρόνια πολλά σε όλους, υγεία χαρές και πρόοδο αλλά και περισυλλογή και ανασύνταξη δυνάμεων. Και φυσικά, χρόνια πολλά στην πατρίδα μας με ευχές για ειρήνη, προκοπή και εξέλιξη