Χριστίνα Σταρακά: Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το αρδευτικό έργο Αμβρακίας – Αμφιλοχίας

Μία απόρριψη, μία υπόσχεση και μία προσβολή περιείχε η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και συνυπεύθυνης του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστίνας Σταρακά την Παρασκευή το πρωί, σχετικά με το αρδευτικό έργο Αμβρακίας – Αμφιλοχίας.

«Θέλω συγκεκριμένη απάντηση για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα στο οποίο πρόκειται να ενταχθεί, καθώς και χρονοδιάγραμμα ένταξης και υλοποίησης του έργου κύριε Υφυπουργέ! Τόσο καιρό έργο ακούμε και έργο δεν βλέπουμε!Πρέπει να καταλάβατε τη σημασία του για την Αιτωλοακαρνανία, για το περιβάλλον, καθώς και για τις ζωές, τις εργασίες και τις περιουσίες των ανθρώπων της περιοχής. Είναι έργο εθνικής σημασίας. Ειδικά μετά και τις τελευταίες καταστροφές του φθινοπώρου, θα περιμέναμε τέτοιου είδους δράσεις να προχωράνε με ταχύτατους ρυθμούς. Γιατί δεν το εντάξατε στο ανακοινωθέν χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που έληγε σήμερα, όπως σας ζήτησα με επιστολή μου; Έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες;», ανέφερε με ένταση η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Το έργο θα το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ και εφόσον εγκριθεί το έργο από το ΕΣΠΑ και ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκτέλεση του τότε θα μπορέσω να σας δώσω συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Δεν βλέπω ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο όμως επιμένετε σε ένα άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο. Εντάξει κατανοώ είστε αντιπολίτευση, δεν είστε όμως εσείς οι οποίοι θα τα μεταφέρετε αυτά στην εκλογική σας περιφέρεια. Θα το κάνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας», απάντησε με αλαζονικό και προσβλητικό ύφος ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος.

Η Χριστίνα Σταρακά έκανε την εξής δήλωση: Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προτείνουν την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, εφόσον βέβαια εγκριθεί, χωρίς ωστόσο να μας δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Απέρριψε ετούτοις την πρόταση μας για ένταξη του στο ΠΑΑ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ αντιμετώπισε με μειωτικό τρόπο τον ρόλο των βουλευτών της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών είναι έργο των κυβερνητικών βουλευτών. Οφείλει να σέβεται τον θεσμικό ρόλο των εκπροσώπων του λαού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και να γνωρίζει πως δεν υπάρχουν βουλευτές α’ και β’ κατηγορίας!».