Η Χριστίνα Σταρακά δίπλα στους αγρότες: Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει ανάσα ζωής στην αγροτιά, που διέλυσε η Νέα Δημοκρατία και οι πολιτικές της

Aπό το Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας συνέχισε ακάθεκτη τις επαφές της δίπλα στο πλευρό του αγροτικού κόσμου, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνυπεύθυνη του τομέα αγροτικής ανάπτυξης, Χριστίνα Σταρακά.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αγρότες και κτηνοτρόφους το απόγευμα της Παρασκευής, είχε την ευκαιρία για μια  ζωντανή συζήτηση και μια πλούσια ανταλλαγή απόψεων μαζί τους πάνω σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την αγροτική κοινότητα. Κοινό συμπέρασμα των συμμετεχόντων, οι αυταπόδεικτες μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και του ΥπΑΑΤ για τη φτωχοποίηση των αγροτών και τη διάλυση του πρωτογενούς τομέα, εξαιτίας των πολιτικών τους.

 H Χριστίνα Σταρακά ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα χρησιμοπoιήσει κάθε κοινοβουλευτικό μέσο για να φέρει ενώπιον των ευθυνών τους τους αρμόδιους για την άσχημη κατάσταση του αγροτικού τομέα. «Επανήλθα με επίκαιρη ερώτηση μου προς τον κ. Αυγενάκη το πρωί της Παρασκευής, σχετικά με την καταβολή των Άμεσων Ενισχύσεων στους αγρότες.

Συγκεκριμένα, του ζήτησα να μας διευκρινίσει αν και πότε προτίθεται να καταβάλλει στους δικαιούχους τις απαιτούμενες ενισχύσεις που δεν έλαβαν κατά τις πληρωμές της προκαταβολής και της εξόφλησης της Βασικής Εισοδηματικής Στήριξης, και των λοιπών υποχρεώσεων όπως οι συνδεδεμένες ενισχύσεις και τα οικολογικά σχήματα.

Παράλληλα, του ζήτησα να μας αναφέρει ρητά ποια άλλα μέτρα θα λάβουν για να μην επαναληφθούν το 2024 οι καθυστερήσεις της προηγούμενης χρονιάς».«Θα τους ταράξουμε στον έλεγχο, θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας την παρέμβαση της.